Ga naar de inhoud

Brainspotting

De kracht in jou kan je daarbij helpen. Je hebt dingen allang overleeft,
je hoeft ze alleen nog af te maken. En dat doen we samen.

Samen blokkades te lijf gaan

Brainspotting is een methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die jouw dagelijks leven op een negatieve manier beïnvloeden. Prettig aan deze methode is dat je niet over trauma’s of gebeurtenissen hoeft na te denken of te praten. Je hoeft geen strijd met jezelf aan te gaan met alle bijhorende ongemakken. Daardoor is het een zeer laagdrempelig helende methode, minder spannend en bedreigend.

Het gaat vanzelf

Tijdens de sessies of in je dagelijks leven doe je zelf actief niets aan je blokkades. Gedragsverandering is niet nodig. Brainspotting lost dingen op zonder dat je er iets voor doet. Zonder dat je snapt wat er gebeurt. Door brainspotting verandert er iets in het onderbewuste van je lichaam. Je gedrag en gevoel worden op een blijvende manier anders. Ze reageren niet zoals je gewend bent. Dat ga je merken. Jouw denken gaat zich daar vervolgens aan aanpassen.

Wat is een brainspot?

Dat is de positie van de ogen die gelinkt is aan de emotie van een traumatische of emotioneel geladen gebeurtenis in het brein. Brainspotting richt zich op het subsysteem waarin de emotionele ervaring, in de vorm van herinnering wordt vastgehouden.
Door het vasthouden van de ingenomen oogpositie, terwijl de aandacht van de cliënt gericht blijft op het lichamelijk waargenomen gevoel, zet zich een diepgaand en helend proces in de hersenen in werking.

Brainspotting

De werkwijze

Gedoceerd ga je er in. Jij kiest waar je aan wilt werken. Jij kiest welk onderwerp. Belangrijk is dat je daarbij bij je lichaam kan blijven, dat jij de snelheid aangeeft. Want als het te heftig is overspoelt het je en dan gebeurt er niks. Dus je moet voelen, dat je het aankunt en dan kun je gebeurtenissen gaan verwerken.

De voordelen van Brainspotting

Effectief bij vele aandoeningen zowel lichamelijk als geestelijk
laagdrempelig
Blijvend resultaat op het gebied van kwaliteit van leven
Geen noodzaak om over de problemen te kunnen of moeten praten
Diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen en lichaam
Geen gedragsverandering nodig
Effectief bij vele aandoeningen zowel lichamelijk als geestelijk

Waarom kiezen voor Brainspotting

Doorbreken en behandelen van blokkades

Heb je vragen? Neem gerust contact op.